گروه زیستشناسی دانشگاه سمنان در بهمن ماه 1389 با جذب 15 دانشجو در رشته زیستشناسی سلولی و مولکولی به طور رسمی فعالیت خود را در دانشگاه جامع سمنان آغاز نمود. طی سالیان گذشته، گروه با فراهم ساختن فضای آزمایشگاهی مناسب و تجهیز آزمایشگاههای مختلف برای دروس موردنظر و جذب اعضای هیأت علمی متخصص به گسترش خود ادامه داد، بهنحوی که هماکنون با استقرار در ساختمان مستقل در پردیس علوم پایه دارای ۵ فضای آزمایشگاهی و یک کارگاه محاسبات زیستی و آماری جهت ارائه بهینه دروس عملی تخصصی رشته زیستشناسی سلولی و مولکولی است. تجهیزات آزمایشگاهی مناسب مانند انواع میکروسکوپ نوری و اینورت و استریوسکوپ، نانودراپ، دستگاه PCR، اسپکتوفتومتر، ژلداک، تجهیزات اتاق کشت سلول به همراه طیف متنوعی از وسایل و ابزارهای معمول آزمایشگاهی نظیر انکوباتورهای ساده و یخچالدار، بنماری، هاتپلیت، مینیفیوژ، انواع سانتریوفیوژ، هودهای زیستی و شیمیایی این امکان را برای گروه فراهم ساخته است تا دانشجویان زیستشناسی پس از فارغالتحصیلی قابلیتها و دانش کار عملی قابلتوجه کسب نمایند.
همچنین، دانشجویان زیستشناسی سلولی و مولکولی دانشگاه سمنان از همان دوره اول رقابتهای برون دانشگاهی موفق به کسب رتبه اول المپیاد دانشجویی منطقه 3 کشوری شدند و به همین ترتیب در اکثر دورههای بعد نیز حائز رتبههای ممتاز منطقهای و کشوری گردیدند که گزارشهای مربوطه در سایت قابل رویت است.
در حال حاضر، گروه زیستشناسی سلولی و مولکولی با بهرهمندی از پنج عضو هیئت علمی ثابت، یک عضو هیأت علمی وابسته و یک هیئت علمی مدعو، دو کارشناس آزمایشگاه به تربیت نیروهای متخصص زیستشناسی سلولی و مولکولی همت گمارده است. توجه اعضای هیأت علمی گروه ضمن فعالیت در حوزههای پژوهشی مختلف تاکنون نسبت به ایفای نقش خود در گسترش و توسعه زیستشناسی نیز معطوف بوده است، بهنحوی که نسبت به برگزاری رویدادهای مهمی نشست تخصصی زیستفناوری کویر، فرصتها (۱۳۹۸)، سمپوزیوم بینالمللی کووید-۱۹ (۱۳۹۹) و بیستویکمین کنگره ملی و نهمین کنگره بینالمللی زیستشناسی (۱۳۹۹) اقدام کرده است. این فعالیتها ضمن کمک به پیشرفت و توسعه گروه، زمینه برقراری ارتباطات داخلی و خارجی را فراهم ساخته است که از آن میان میتوان به تفاهمنامه همکاری با شبکه علمی یونسکو اشاره کرد. انجمن علمی زیستشناسی نیز طی سالیان گذشته همواره یکی از فعالترین انجمنها در سطح دانشگاه بوده است و با برگزاری کارگاههای آموزشی و فعالیتهای متنوع خود بهعنوان یک بازوی فعال گروه نقشی موثر در پیشبرد اهداف آن داشته است. حضور موفق دانشجویان زیستشناسی سلولی و مولکولی در عرصه رقابتهای المپیاد دانشجویی، تحصیلات تکمیلی داخل و خارج از کشور و حتی بازار کار، این گروه را در غنا بخشیدن کمی و کیفی به فعالیتهای آموزشی خود راسختر نموده است.